Reinigen en Opladen van stenen

De stenen die ik u lever zijn altijd gereinigd en opgeladen.

Ik reinig en laad de stenen energetisch. Deze manier is voor mij de krachtigste. Vooral het reinigen is van groot belang! Daardoor krijgt u een grotere band met de steen. Reinig de steen altijd uit liefde en nooit uit het gevoel dat de steen niet doet wat u wenst.

Hoe reinig ik mijn steen?

 

De stenen die ik lever reinig je door hem af te spoelen onder de kraan met koud water.

Natuurlijk kun je ook een beekje of riviertje gebruiken.  Er bestaan ook zachtere stenen die slecht tegen water kunnen. Deze stenen kun je reinigen door hem op een cluster Amethist te leggen. Deze stenen lever ik in principe niet. Mocht ik toch een dergelijke steen leveren zal ik duidelijk aangeven dat deze niet onder de kraan gereinigd kan worden.

 

Wanneer reinig je een steen??

 

Ik krijg nog wel eens de vraag wanneer stenen gereinigd moeten worden. Daar is eigenlijk geen wet voor. Probeer vooral je gevoel te volgen. Als je vindt dat je steen je geholpen heeft, of veel (negatieve) energie heeft opgenomen, als je in een omgeving bent geweest die voor jou en je energie zwaar was, of als je gewoon denkt dat het tijd is, reinig dan je steen.

Ik vergelijk het wel eens met tanden poetsen. Je voelt precies wanneer het nodig is dat je tanden gepoetst moeten worden. Vervolgens doe je dit secuur en grondig. Dat gevoel lijkt op het gevoel dat je steen gereinigd moet worden. Probeer het maar eens! Pak je steen vast en denk aan tandenpoetsen. je zult verbaasd zijn wat er bij je binnen komt.. Mocht je twijfelen of vragen hebben neem dan contact met me op.

Opladen van stenen:

 

Let op! Onderstaande manier van opladen is niet nodig als u uw hanger draagt!..

Als u de donut hanger draagt laad deze op door het daglicht wat deze krijgt tijdens het dragen. Onderstaande oplaad methode is alleen van toepassing als uw steen geen daglicht heeft gehad!Edelstenen hebben een positieve werking door hun energie af te geven aan hun omgeving of aan hun drager. Deze energie moet regelmatig weer aangevuld worden voor een optimale werking. Door een steen op te laden kan (de intensiteit van) de werking worden vergroot of versterkt.

 

Er zijn meerdere methodes om een steen te laden. Hieronder staan de meest eenvoudige manieren beschreven:

 

Door de steen minimaal 1 nacht in het maanlicht te leggen (dit kan gewoon achter glas), wordt de natuurlijke energie van de steen weer aangevuld. Dit is een hele zachte en veilige methode om stenen op te laden. Bijzonder geschikt hiervoor is natuurlijk volle maanlicht!

 

Ook met zonlicht kan een steen opgeladen worden. De licht is echter veel intensiever en lang niet alle stenen kunnen hier tegen en kunnen hun kleur verliezen onder invloed van (fel) zonlicht. Probeer het licht rond de middag, wanneer het zonlicht op haar felst is, te vermijden. Het licht tijdens zonsopgang of -ondergang is een stuk zachter.

 

Tevens kan een steen op een hele zachte en veilige manier worden opgeladen door hem op een bergkristal cluster of in een schelp of bakje met bergkristal steentjes te leggen. Laat de steen minimaal 24 uur liggen. Let op dat je de bergkristal zelf regelmatig reinigt (bergkristal kan heel goed onder stromend water gehouden worden).